• Empauwer®

    - Zelfvertrouwen vergroten

    - Probleemoplossend leren denken

    - Versterken van de identiteit

     

Sinds 1 oktober 2019 zijn onze publicaties leverbaar. Bezoek onze webwinkel.

Empauwer

Werken aan je zelfbeeld

Empauwer® is een groepstherapievorm die is opgezet door therapeuten van KJ Psychologen te Roosendaal. De Empauwer methodiek is door onze therapeuten ontwikkeld op basis van inzichten van onder meer Chanen en McCutcheon in Australië en Bateman en Fonagy in Engeland.

Empauwer is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen en het versterken van de identiteit. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer iemand moeite heeft om te zeggen wat hij/zij vindt of voelt of wanneer hij/zij lastig kan omgaan met kritiek of wanneer hij/zij nog de eigen identiteit aan het ontdekken is. Ze leren beter voor zichzelf op te komen, te reageren op de gevoelens van anderen en samen te werken.

De personen in de groep hebben met dezelfde dingen te maken, dus kunnen ze elkaar gaan helpen om steviger in hun schoenen te staan. Deze wetenschappelijk onderbouwde therapievorm is op maat gemaakt voor verschillende leeftijdsgroepen, vanwege het feit dat kinderen en jongeren voortdurend in ontwikkeling zijn.

Er bestaan Empauwer groepen voor de leeftijd: 7-11 (bovenbouw basisschool), 12-16 (vroege adolescentie), 16-18 (late adolescentie) en 18 jaar en ouder (jongvolwassenheid).

Empauwer® is een gedeponeerd handelsmerk van KJ Psychologen in Roosendaal.

7-11 Jaar

bovenbouw basisschool

De Empauwer groep gaat uit van een therapeutisch proces. Dit houdt in dat de kinderen zelf gaan bedenken hoe ze bepaalde problemen kunnen oplossen in plaats van dat ze het aangeleerd krijgen d.m.v. stappenplannen. Het probleemoplossend vermogen van uw kind wordt daardoor vergroot.

Door situaties met elkaar te bespreken en te oefenen en zo te ervaren wat er gebeurt als je een probleem op een bepaalde manier oplost, gaan de kinderen ervaren en voelen wat een handige manier is.

Verschillende mogelijkheden om een probleem aan te pakken worden geïllustreerd door middel van drie dieren: de muis, de leeuw en de pauw. De pauw is ons rolmodel, omdat die stevig in zijn schoenen staat en trots is op zichzelf! Door middel van de dieren wordt geleerd deze power ook zelf in te zetten.

Je vindt de kracht in jezelf, oftewel: jouw eigen empauwer. Voor uitgebreidere informatie over de betreffende groep verwijzen wij u door naar de menubalk of klikt u rechts op het plaatje.

12-16 jaar

vroege adolescentie

De Empauwer groep gaat uit van een therapeutisch proces en is dus geen training. Dit houdt in dat jullie als groep zelf gaan bedenken hoe jullie bepaalde problemen kunnen oplossen in plaats van dat jullie het aangeleerd krijgen door middel van stappenplannen. Het voordeel hiervan is, dat jouw probleemoplossend vermogen wordt vergroot.

Door situaties met elkaar te bespreken en te ervaren wat er gebeurt als je een probleem op een bepaalde manier oplost, ga je ervaren en voelen wat een handige manier is. Gedurende de bijeenkomsten zal gewerkt worden aan de hand van bepaalde thema’s.

De bijeenkomsten bestaan uit oefeningen, gesprekken en reflecties op wat jullie als deelnemers meemaken en ervaren. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan een moodboard, waardoor jullie ook op een creatieve manier met elkaar in contact zijn.

In de Empauwer groep staat empowerment, het in je eigen kracht komen, centraal. In de menubalk kun je doorklikken voor uitgebreidere informatie over deze groep of klik links op het plaatje.

16+ themagroep

late adolescentie

De Empauwer groep gaat uit van een therapeutisch proces en is dus geen training. Dit houdt in dat jullie als groep zelf gaan bedenken hoe jullie bepaalde problemen kunnen oplossen in plaats van dat jullie het aangeleerd krijgen door middel van stappenplannen.

De bijeenkomsten bestaan uit oefeningen, gesprekken en reflecties op wat jullie als deelnemers meemaken en ervaren in het dagelijks leven. Het ervarend leren staat centraal om zo ook de raakvlakken tussen behandeling en met het leven in de ‘echte wereld’ te vergroten.

Gedurende de bijeenkomsten zal gewerkt worden aan de hand van bepaalde thema’s, welke afgestemd worden op de onderwerpen die jullie aandragen. Deze Empauwer groep staat in het teken van het vormen van een eigen identiteit. Dit heeft alles te maken met empowerment, het in je eigen kracht komen, wat in alle empauwer groepen centraal staat.

In de menubalk kun je doorklikken voor uitgebreidere informatie over deze groep of klik rechts op het plaatje.

16+ open groep

jongvolwassenheid

De Empauwer groep gaat uit van een therapeutisch proces en is dus geen training. Dit houdt in dat jullie als groep zelf gaan bedenken hoe jullie bepaalde problemen kunnen oplossen in plaats van dat jullie het aangeleerd krijgen door middel van stappenplannen.  

De bijeenkomsten bestaan uit oefeningen, gesprekken en reflecties op wat jullie als deelnemers meemaken en ervaren in het dagelijks leven. Het ervarend leren staat centraal om zo ook de raakvlakken tussen behandeling en met het leven in de ‘echte wereld’ te vergroten.

Gedurende de bijeenkomsten zal gewerkt worden aan de hand van onderwerpen die jullie aandragen. Deze Empauwer groep staat in het teken van het versterken van de eigen identiteit. Dit heeft alles te maken met empowerment, het in je eigen kracht komen, wat in alle empauwer groepen centraal staat.

In de menubalk kun je doorklikken voor uitgebreidere informatie over deze groep of klik op het plaatje links.


7-10 jaar (autisme)

Autisme

De Empauwer AT gaat uit van een therapeutisch proces en is dus geen training. Dit houdt in dat de kinderen zelf gaan bedenken hoe ze bepaalde problemen kunnen oplossen in plaats van dat ze het aangeleerd krijgen d.m.v. stappenplannen. Het voordeel hiervan is, dat het zelfstandig probleemoplossend vermogen van het kind wordt vergroot.

Wat de Empauwer AT uniek maakt is dat alle kinderen gediagnosticeerd zijn met een autismespectrumstoornis. In de groepstherapeutisch setting vinden zij herkenning en erkenning voor hun ASS problematiek waardoor zij steviger in hun schoenen komen te staan en in een veilige setting ervaringen kunnen uitwisselen met leeftijdgenootjes met een autismespectrumstoornis. Doordat het gevoel van veiligheid en vertrouwen wordt versterkt, kunnen de kinderen ook in andere situaties meer van zichzelf laten zien en zichzelf adequater positioneren ten opzichte van anderen in verschillende situaties.

In de menubalk kun je doorklikken voor uitgebreidere informatie over deze groep of klik op het plaatje rechts.

Contactgegevens auteur

KJ-Psychologen

Erwin de Roo, Fleur van de Poel

Bovendonk 3-5
4707 ZH  Roosendaal
Telefoon (+31) 0165 395 997
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Empauwer Groepstherapie

Je kunt jezelf of je zoon/dochter aanmelden voor de Empauwer groepstherapie bij een van de aangesloten praktijken. Bij de praktijk van aanmelding zal altijd eerst een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden. De therapeuten maken dan de inschatting of Empauwer de meest passende behandelvorm is of dat andere behandeling gewenst is.

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de Empauwer groepstherapie, kun je een mailtje sturen. Je ontvangt dan updates zodra die beschikbaar zijn.


De Empauwer producten worden uitgegeven door uitgeverij Escape Educatief in Roosendaal:

Bovendonk 3-5, 4707 ZH  Roosendaal
Telefoon (+31) 0165 599478
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel: 17125753
BTW nummer: NL809540289B01

 

Uitgeverij Escape Educatief