Sinds 1 oktober 2019 zijn onze publicaties leverbaar.

Bezoek de webwinkel

Informatie

voor professionals

Gekwalificeerde werkers in de Jeugd-GGZ* kunnen worden opgeleid tot Empauwer-groepstherapeut. Op die manier verwerven zij voor zichzelf of voor hun praktijk/instelling een licentie om het Empauwer materiaal te mogen bestellen en gebruiken.

De opleiding tot Empauwer therapeut bestaat uit een combinatie van trainingen, groepsleertherapie, supervisie en uiteindelijk intervisie.

Tijdens twee trainingsbijeenkomsten van een dagdeel word je opgeleid tot aspirant-Empauwertherapeut. Je mag daarna samen met een geregistreerde Empauwer therapeut de groepstherapie leiden als co-therapeut en je verzamelt daarvan videomateriaal. Na afronding van één volledige groepstherapie, neem je deel aan een supervisiebijeenkomst waarop videomateriaal van alle deelnemers wordt besproken. Supervisie wordt gegeven door een ervaren Empauwertherapeut-supervisor van KJ Psychologen. 

Rond je de supervisiebijeenkomst succesvol af, dan mag je zelfstandig aan de slag als Empauwer-groepstherapeut in opleiding. Je bent dan bevoegd om het materiaal te bestellen en samen met een tweede Empauwertherapeut (evt. in opleiding) de groepstherapie te leiden. Gedurende je eerste jaar als therapeut in opleiding, lever je videomateriaal aan voor supervisie, je volgt een verdiepende scholing van een dagdeel en een dagdeel groepsleertherapie. Als je ook dit jaar succesvol afrondt, dan word je geregistreerd als Empauwer-groepstherapeut. Je hebt dan verdeeld over minimaal anderhalf jaar tenminste drie keer een volledige Empauwertherapie geleid onder supervisie en vier dagdelen scholing gevolgd.

Geregistreerde Empauwertherapeuten nemen twee keer per jaar deel aan intervisiebijeenkomsten, georganiseerd door KJ Psychologen. De intervisiebijeenkomsten zijn bedoeld om de kwaliteit van de Empauwer methodiek te borgen en het materiaal verder door te ontwikkelen.

KJ Psychologen verzorgt de scholing in Roosendaal en deels ook op locatie (in-company). Vraag een offerte op voor de kosten.

*De scholing tot Empauwer-groepstherapeut wordt gegeven aan psychologen en pedagogen met een academische vooropleiding en tenminste twee jaar behandelervaring in de jeugd-ggz.